tiistai 24. joulukuuta 2019

Raskausviikko 32 - vaunu- ja kaukaloesittely

Monet kyselevät usein vointiani. Tai ei oikeastaan monet, vaan melko lailla kaikki. Jopa töissä kolleegat kysyvät, kuinka jakselen. Olen sinänsä vähän hämmästellyt tätä huolen määrää, mutta kaiketi raskaana olevan naisen urakka on niin valtava, että he ovat syystäkin huolissaan. Tuntuu vain vähän oudolta sanoa, että ihan hyvin mä voin. Tottahan se on, fyysisesti en jaksa tehdä paljoa, lihakset väsyvät nopeasti, mutta kevyitä askareita jaksan kyllä tehdä melko kauankin ennenkuin selkä ilmoittaa taas olemassaolosta. Rautaa olen ottanut nyt 200 mg/pv, ihan sikiön kehityksenkin puolesta, sillä minun rautavarastot eivät voi millään riittää meille molemmille. Lääkäri saisi toivottavasti tarkistaa ferritiinit tammikuussa seuraavalla visiitillä. Tämän lisäksi popsin päivittäin 10mg D3-vitamiinia ja maitohappobakteereja.

Loppuraskaus on tähän asti mennyt ilman sen suurempia murheita. Autosta poistuessani tällä viikolla onnistuin revähdyttämään kohdunkannattimen toiselta puolelta - se vihlaisu oli aivan jumalattoman tuskaisa, luulin jo paikkojen revenneen kokonaan. Onneksi sen vakavammasta ei ollut kyse, sillä kipu häiveni vähitellen, mutta on selvää, ettei pitäisi yrittää edes kurkotella, vääntyillä tai kiertyä mihinkään suuntaan ison vatsan kanssa.

Hankinnat

Loppu alkaa häämöttää ja sitä miettii, että onkohan muistanut hankkia kaikki lapselle valmiiksi! Voisin listata lyhyesti sen, mitä meiltä vielä puuttuu: voiteet, vaipat, maidot, amme, sänky, ja lelut. Viimeisimpien kanssa mä olen mahdottoman huono - en ole ollut lasten kanssa juurikaan koskaan tekemisissä aiemmin ja ei mitään hajua minkälaisilla leluilla niitä voi viihdyttää. Sen tiedän, että mitä nuorempi vauva, sitä suurempi lelu ja vähemmän liikkuvia osia. Taidan käydä kiertämässä paikallisia kirpputoreja, sieltä luulisi löytyvän inspiraatioita leluihinkin.


Uudet vaunut kasattuna. 

Vaunut:

Ostettiin uutena ABC Design:n Salsa 4 Diamond Edition (Verkkokauppa.com) harmaat vaunut. Käytiin kokeilemassa muutamia vaunuja parissa eri lastentarvikeliikkeessä ja alunperin oltiin ostamassa Oran Unto-vaunuja. Ne olivatkin yllättävän matalat, kuten monet muut vaunut, meidän makuun ja oikeastaan se korkeusero oli se syy, minkätakia päädyttiin Salsa 4-vaunuihin. Ne on vähän normaalia korkeammat ja tosi kiva etenkin pitkille henkilöille - vauvaa ei tarvitse nostella selkä vääränä vaunuun ja vaunusta pois.

Renkaatkin lähtevät tarvittaessa helposti irti.

Kriteerejä vaunuille oli monia. Halusin kompaktit, helposti kokoontaittuvat vaunut, joissa on kuitenkin ilmakumirenkaat ja joita kehtaa työnnellä vaikka metsässäkin. Vaunujen tuli mahtua myös julkisiin, etenkin busseihin ja mahtua kääntyilemään kaupoissa, joten kääntyvät eturenkaat oli must. Tavarakorissa tuli olla tarpeeksi tilaa. Lisäksi halusin ehdottomasti yhdistelmävaunut, jottei tarvitsisi ostaa toisia tai kolmansia myöhemmin. Näillä vaunuilla selvitään Saksan reissuistakin, mahtuvat autoon, on kevyet kantaa, mutta silti todella kestävän oloiset ja monipuoliset. Ainoa miinus on väri, johon ei juuri ollut valinnan varaa. Mutta harmaa miellyttää monia ja onpahan helpompi myydä eteenpäin kun jäävät meille tarpeettomiksi.

Vaunut kasaantuvat näin pieneksi ilman renkaita.



Turvakaukalo:

Ostettiinkin yllättäen käytettynä Torista Maxi Cosi:n Cabriofix-kaukalo. Tähän päädyttiin sen vuoksi, että meidän autoon ei ensinnäkään käy isofix-kiinnitys. Mä halusin välttää sen turvavyörumban ja löytää sellaisen kaukalon, johon saa alustan autoon. Näin autoilu on helppoa ja nopeaa, kun ei tarvitse jokakerta vyöttää kaukaloa itsessään vaan napsauttaa sen vain kiinni. Maxi Cosi:n Easybase 2 oli sellainen, jonka saa turvavöillä autoon kiinnitettyä, ja siihen kaukalo sitten vain napsautetaan paikalleen. Molemmat löytyivät Torista melko edullisesti ja olen tosi tyytyväinen valintaan.

Kaukaloon ja vaunulenkeille hankittiin lämpöpussi - Eisbärchen merkkinen, beigen värinen. Sekin löytyi Torista käytettynä. Siisti ja söpö pussi, kelpaa hyvin tämän talven menoihin. Seuraavana talvena se onkin varmasti jo liian pieni, senkin takia en halunnut ostaa uutena, koska käyttöaika tulee olemaan niin lyhyt.

Vaatteita on hankittu lisää kirppiksiltä, lakanoita, pyyhkeitä ja harsoja ompelin itse, kuin myös vaihtoalustan ja vedenpitävät suojukset kotiin ja matkalle. Näistä pitänee laittaa kuvia myöhemmin, sillä tähän hätään niitä minulla ei ole.

Nyt joulun viettoon! Ihanaa, että on hetken lomaa aina uuteen vuoteen saakka. Syökää hyvin, nauttikaa ajastanne. Toivotan kaikille makoisaa joulua ja ihanaa uutta vuotta 2020!

1 kommentti:

  1. Tarkistattehan kaukalosta sitten, ettei ole mennyt vanhaksi. Kaukaloissa näkyy merkinnät, kauanko niitä voi käyttää turvallisesti, yleensä tuo aika on noin 5 vuotta. Näyttää vaan kuvassa vähän vanhemman puoleiselta, niin siksi kommentoin. Kuitenkin vauvan turvallisuudesta kyse ja kaikki eivät tätä vielä tiedä. :)

    VastaaPoista

Voit jättää kommenttisi tähän