lauantai 16. marraskuuta 2019

Raskausviikko 27 - supistukset varoittelee jo tulevasta

Taas on yksi viikko lisää takana tätä raskasta oloa. Talvitakit alkaa jo kiristää vatsan kohdalta ja en tiedä mitä puen kun kunnon pakkaset alkaa. En varmaan sitten mene ulos lainkaan :D Saa nähdä. Joku ratkaisu tähänkin tilanteeseen löytyy. Vatsahan on nyt isoimmillaan mitä on ikinä ollut, ottaen huomioon että olen ollut todella hoikka koko elinikäni.

Potkut alkaa tuntua kovemmilta päivä päivältä. Kuvasin videotakin vatsasta muistoksi, on meinaan niin huvittavan näköistä kun koko vatsa hyppii sinne ja tänne vauvan potkiessa. Välillä tuntuu että koko otus tunkee vatsasta läpi ja näkyy kun pää tai peppu puskee ulos navan vierestä. Huvittavaa! Videota en kyllä tänne lataa - ainakaan vielä.. Saa nuo vatsakuvat riittää tälle postaukselle.
Rv 27

Painonnousua tähän mennessä 7.3 kg eli aikalailla sama kuin viikko sitten. Olen hillinnyt syömistä vähän ja ihan hyvä vaan - muuten tulee vaan liikaa turhia kaloreita mitä en minä eikä vauvakaan tarvitse.

Sokerirasitustestin tulokset olivat vihdoin omakannassa. Kaikki tulokset alle raja-arvojen, joten raskausdiabetestä ei ole - juhuu! Jännät arvot muuten, meinaa paastoarvo oli 4.3, tunti sokeriannoksen jälkeen 6.0, kahden tunnin päästä 6.2 Luulin, että viimeisen arvon (2H) tulisi olla pienempi kuin ekan (1H), mutta ei näköjään. Anyway, maanantaina on neuvola joten siellä varmasti tätä asiaa puidaan nopeasti.

Supistukset ovat herätelleet minua olemassaolollaan. Mietinkin jo, että onpas kiva ettei ole supistellut tähän saakka ollenkaan, niin eiköhän ne sitten ala. Olkoot sitten stressi tai mikälie fyysinen rasitus syynä, mutta yksi ilta tässä oli jatkuvaa supistelua. Aina kun nousi ylös tuolilta/sohvalta tekemään mitään, niin vatsa menee aivan kivikovaksi. Ei kipua, mutta kyllä se vähän ilkeältä tuntuu se kovettuminen. Täytynee tätäkin seurata, että alkaako tulla useammin supisteluja. Muuten pitää ollaa kyllä rauhallisemmin. Työt saa odottaa, jos niikseen on. Olenkin jo perehdyttämässä sijaistani yhteen projektiin tässä pikkuhiljaa, jotta hän voi hoitaa mun hommani poissaollessa. Toivottavasti tekee yhtä hyvää jälkeä ;) Ei muuta kuin viikonlopun viettoon sitten vaan. Onnea Suomelle pääsystä EM-kisoihin! Moni varmaan katsoi eilisen ottelun, aika huimaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kommenttisi tähän