lauantai 21. syyskuuta 2019

Raskausviikko 18 - nikamat naksuu ja rutisee

Tämän postauksen julkaisu jäikin viikkoa myöhemmäksi, ups, mutta tässä se nyt vihdoin tulee! Kirjoitin tämän, kun olin rv 17+6. Tämäkin viikko on mennyt nopeasti, ja hyvin.

Edellisten viikkojen uniongelmat ovat lieventyneet ja toisinaan saatan nukkua ihan hyvinkin. Heräilen silti yhä öisin, mutta unenpuutteesta johtuva väsymys loistaa poissaolollaan.

Paino on noussut vihdoin hiukan, +3.1 kg verrattuna painoon ennen raskautta. Pari viikkoa meni ilman painonnousua - nyt lienee tämäkin painonnousu mun sokeristen jogurttien ja mehujen syytä. En käyttänyt sokerisia tuotteita ennen raskautta, mutta nyt olen jättänyt makeutusaineet pois joten pelkkiä sokerilla makeutettuja jogurtteja sitten olen välipalaksi syönyt.

Tämän viikon ongelma on ollut vain nikamien yliliikkuminen. Selkeästi paikat joustaa normaalia enemmän, sillä joka yö alaselkäni naksuu ja paukkuu, kuin myös olkapäät ja ranteet. Parempaa nukkuma-asentoa varten kävin hakemassa tänään Lidlistä lauantaitarjouksesta vartalotyynyn. Ihana! Olen himoinnut vartalotyynyä jo iät ajat ja nyt se löytyi 12 euron hintaan. Plus tyynynpäällinen 4 euroa. Ei paha! Ensiyönä koeajetaan uusi tyyni ;)

Sikiön liikkeet tällä viikolla ovat olleet hyvin vaihtelevia. Toisina päivinä en tunne/huomaa niitä lainkaan - ja toisina päivinä on kovat bileet menossa ja pitkin päivää tuntee liikkeitä. Kaiketi tämä on ihan normaalia, sillä kaikkia liikkeitä ei tässä vaiheessa voikaa vielä tuntea, vain ne vatsaa kohden potkitut potkut tuntuvat.

Jatketaan hyvällä ololla eteenpäin.. ensiviikolla asiat saattaakin muuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kommenttisi tähän