sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Raskausviikko 17 - jokin siellä vatsassa liikkuu!

17. raskausviikko (16+0 - 16+6) on jo takana päin. Puoliväli häämöttää lähempänä kuin olisin osannut arvatakaan! Viikot kuluvat niin äkkiä, kun käy päivätöissä. Töissä oleminen ei onneksi ole vielä kovin rankkaa fyysisesti - tutkijahommissahan siis istun koko päivän tietokoneella, välillä on tapaamisia, lounaalla käydään ulkona työkavereiden kanssa ja kahvia/teetä haetaan kahvikoneelta aulasta. Töissä en ole vieläkään maininnut vauvasta, vaikka minulla olikin juuri ensimmäinen kehityskeskustelu. Kun kerta vatsani ei ole valtava, niin saa vauvauutiset odottaa viimeiseen tippaan asti.

Tällä viikolla olen hyvin varmasti tuntenut sikiön liikkeet! Vielä viikko sitten sanoin neuvolassa, ettei potkuja ole vielä tuntunut. 

Ensialkuun en ollut varma, voiko nämä olla niitä potkuja. Samanlaisia tuntemuksia alavatsalla alkoi ilmetä useammin, ehkä pari kertaa päivässä, joten päättelin, että pakosti nämä on sikiön potkuja. Se tuntuu aika miellyttävältä kuplinnalta - ainakin vatsaa kohden osuneet iskut tuntuvat, selässä tai kyljissä ei tunnu mitään. Kun sikiön potkukohtaus osui hektisen neuvottelukokouksen ajalle töissä, niin sain oman pienen kevennyksen siihen stressaavaan hetkeen, kun sisäisesti hymähtelin niille potkuille. Nyt näitä potkuliikkeitä tuntee päivittäin - helpoiten ne tuntee illalla sohvalla paikallaan ollessa.



Pahoinvointi on jatkunut oudosti. Aamupahoinvoinnista olen siirtynyt iltapäiväpahoinvointiin, joka ajoittuu siihen töistä kotiinpaluuseen. Bussissa istuminen yököttää ja pakokaasut ovat niitä pahimpia laukaisijoita. Yritin kotoutua raiteita pitkin, kun sekin on vaihtoehtona minulle työmatkalla, mutta Helsingin keskustan kautta kulkiessa tupakansavu oli toinen yököttövä haju - ei yhtään sen parempi kuin tuo bussimatka. Täytynee jotenkin koittaa selvitä näistä iltapäivän yökötyksistä. Kotiin kun pääsee, niin sitten helpottaa.

Painonnousu on rajoittunut siihen 2.5 kiloon, yhä. En ole kyennyt urheilemaan niin aktiivisesti, sillä kurkkukipu on vaivannut välillä pienenkin liikunnan jälkeen. Lepoa siis, ettei flunssa ainakaan iske nyt!

Olen tällä viikolla tehnyt vähän vauva-ostoslistaa ja tutkaillut vaunuja. Meinasin näistä kirjoittaa oman postauksen hieman myöhemmin. Me lykätään tavaroiden ostamista vähintään siihen toiseen ultraan, joka on kolmen viikon päästä. Rakenneultran jälkeen tiedetään satavarmasti, että sikiö on normaalisti kehittynyt ja että meille tulee kuin tuleekin pikkuinen vauva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kommenttisi tähän