lauantai 24. elokuuta 2019

Raskausviikko 14 - 15

Raskauden puolesta on tuntunut, että nämä viikot ovat olleet melkoista hiljaiseloa. Olisi mukava tietää, että kaikki on yhä hyvin siellä kohdussa, mutta ei ole kuulunut eikä tuntunut pihaustakaan. Elohiiri vieraili mun alavatsan iholla pari kertaa, mutta se oli selvästi vain elohiiri, ei tämänikäinen sikiö niin vahvasti voisi potkia, jollei se ole kasvattanut jotain koripalloilijan jalkoja.. :D

Aika hujahti niin, että viikon 14 kuva jäi ottamatta. Mutta rv 15+0 tuli otettua kuva. Vatsa näytti melko litteältä viikon 15 alussa! Mutta tuo onkin minun aamuvatsa, eli kaikki turvotus ja ruoka on tipotiessään. Kuvan perusteella voisin pitää vaikka mitä normaaleja housuja yhä, mutta uskokaa pois, kun syön mitään, niin vatsa paisuu ja housut eivät mahdu päälle. Vatsani oli muutenkin todella hoikka ennen raskautta, joten tämä on jo jonkinlainen muutos.

Rv 15+0 aamuvatsa

Luin, että pitkäselkäisillä raskausmaha saattaa jäädä pienemmäksi, koska vatsan seudulla on enemmän tilaa kuin lyhytselkäisillä. Minähän olen aika normaali tappi pituudeltani, rapiat 160cm, mutta selkä on pitkä kuin mikä ja jalat sitäkin lyhyemmät. Ehkä tämä selittää, miksi vatsa yhä näyttää niin pieneltä! Enkä yhtään panisi pahitteeksi, ettei minulle mitään valtavaa palloa kasvakaan. Vain sellainen sopivan söpö pallo, jonka kanssakulkijat huomaisivat ja osaisivat siten varoa vähän liikenteessä menoa.

Kohtu on noussut selkeästi, sen muutoksen tuntee jo. Eteenpäin tai alaspäin kallistuessa tai kurkottaessa tuntee, että alavatsalla joku ottaa kiinni ja on tiellä. Pienestä vatsan koosta huolimatta, jotakin siellä tapahtuu.

Ruoka! Sitä on tuntunut menevän. Syön töissä kuin hevonen. Lounaalla vedän täyden lautasellisen salaattia ja pääruokaa niin että vatsa meinaa ratketa. Siitä parin tunnin päästä olenkin jo taas nälkäinen. Ja kolleegat miettivät, että minä vaan syön lihoakseni.... he eivät vielä tiedä tuosta kasvavasta lapsokaisesta.

Iltaiset kävelylenkit on hiljaisia. Illat pimenee jo!
Jatkuvasta syömisestä huolimatta paino on noussut vain reilut 2 kiloa tähän mennessä, mikä on vähemmän kuin kuvittelin. Olen kuitenkin yrittänyt syödä vain terveellistä normaalia ruokaa ja paljon kasviksia - en käytä sokerisia limppareita, karkkia, sipsejä tai muuta sellaista ylimääräistä kaloripommia. Tietysti kun alkoholi jäi pois ruokavaliosta, niin sekin on jättänyt pienen kalorivajauksen normaaliin syömiseeni! :D Mietin, että pitäisikö minun nyt kuitenkin koittaa syödä enemmän vai ei...

Kipuja ei juuri ole ollut tällä viikolla. On melko pirteä olo. Sellainen aktiivinen, että haluaisi tehdä paljon kaikkea. Mitään painavaa en kuitenkaan enää kanna (kauppakassit jne), en juokse, mutta pyöräilen yhä ja käyn kävelyllä säännöllisesti. Uinti tuntuu tosi hyvälle ja kevyelle, saunassakin on tullut käytyä. Kuntosalin infrapunasaunaa kokeilin lyhyesti, mutta luin, ettei se ole välttämättä hyvä raskauden aikana. En pitänyt siitä muutenkaan, joten jääkööt pois minun saunomisista. Vettä tulee juotua todella paljon ja herään öisinkin kuivaan suuhun ja janon tunteeseen. Ruoansulatusvaivoja mullahan ei ole ollutkaan koko raskauden aikana, ennemminkin mun tilanne sen suhteen parani raskauden myötä! So far so good.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kommenttisi tähän